1 Nisan 2013 Pazartesi

Çöp toplarken para buldu


Essen kentinde belediyede temizlik işçisi olarak çalışan bir kişi çöpleri toplarken içinde 2800 Euro'nun olduğu bir zarf buldu.

Essen kentinde belediyede temizlik işçisiolarak çalışan bir kişi çöpleri toplarken içinde 2800 Euro'nun olduğu bir zarf buldu. Temizlik işçisi zarfı polise teslim etti.
47 yaşındaki temizlik işçisi Turgay Tahtabaş, Essen'in Bredeney semtinde sabah saatlerinde çöp konteynerlerini boşalttığı sırada yerde iki adet zarf buldu. Zarfların üzerine pul yapıştırıldığı için postacının düşürdüğünü tahmin eden Tahtabaş, adresin yakınlarda olduğunu görünce, zarfı komşulara teslim etti. Çöpleri toplamaya devam ettiğini söyleyen temizlik işçisi 100 metre sonra yerde bir zarf daha bulduğunu dile getirdi. Tahtabaş, 'Bu kez üzerinde adres yoktu. Pul da yapıştırılmamıştı. Bunun üzerine zarfı açtım ve içinde para olduğunu gördüm' dedi. Hemen polisi arayan Tahtabaş, zarfı polise teslim ettiğini belirtti.  
Polis söz konusu zarftaki paranın 70 yaşında bir emekliye ait olduğunu açıkladı. Polis emeklinin arabasına binerken para dolu zarfı arabanın üzerinde unutarak hareket ettiğini belirtti. 70 yaşındaki emekli parasını bularak polise teslim eden temizlik işçisi Turgay Tahtabaş'a teşekkür ederek, kendisine ödül olarak 100 Euro verdi.